De best vindbare webshop voor lampen

Binnen drie jaar de best vindbare webshop op het gebied van verlichting worden. Dat was de doelstelling waarmee we begin 2013 startten met de nieuwe e-commerce omgeving voor Lampenonline.com. Wat voor impact dit uiteindelijk op het bedrijf zou hebben, heeft ieders verwachtingen overtroffen.

Een half jaar na oplevering van de webshop werden er al zeer positieve resultaten geboekt. De gouden combinatie van een goede online vindbaarheid, het juiste assortiment en aantrekkelijke prijzen zorgde al snel voor veel nieuwe klanten en een toename in het aantal orders. Lampenonline.com groeide van zo’n 30 à 40 orders per dag in 2013, tot 100+ bestellingen per dag in 2016.

Om de groei van het bedrijf in goede banen te leiden, is Lampenonline op 1 juli 2016 verhuisd naar een nieuw magazijn van 850m2. Deze nieuwe plek, met groter oppervlak én vlakbij een PostNL sorteercentrum, betekent een enorme efficiëntieslag voor het bedrijf. Daarnaast is de klantenservice inmiddels ook fors uitgebreid om het groeiende aantal klanten van goede service te kunnen blijven voorzien.

Het resultaat

icon-plus-50-percent

 

4500 bezoekers per dag

Elke dag bezoeken zo’n 4.500 personen de webshop.

200 procent meer omzet

 

200% meer omzet

In slechts twee jaar tijd realiseerden we een omzetverdubbeling voor Lampenonline.com

De oplossing

t-juffie-oplossing

“Om de doelstelling ‘best vindbare webshop voor verlichting’ te behalen, zijn we direct met onze online marketing partner Fingerspitz gestart met het SEO-traject. Met als eerste actiepunt: bovenaan in de zoekresultaten staan op de woorden ‘lampen online’ en ‘verlichting online’. Hierna richtten we ons op meer algemene termen omtrent verlichting.

In de afgelopen drie jaren zijn we de webshop blijven optimaliseren, om de groei in traffic en gebruik van de webshop te kunnen blijven faciliteren.

Inmiddels is Lampen Online B.V. ook een ‘fulfilment traject’ aangegaan met een andere webshop. Lampen Online B.V. heeft het afhandelen van de orders van deze webshop overgenomen door dit te integreren in het eigen logistieke proces. Weer een mooie nieuwe ontwikkeling.

Dat een soepel werkende webshop en een goed SEO-traject bijdragen aan de groei van het aantal klanten en orders, is ons natuurlijk niet vreemd. Maar om te zien wat voor een impact het heeft gehad op de ontwikkeling van het bedrijf Lampen Online B.V., is echt de kroon op ons werk!”

Giwanni Schaap Accountmanager voor Lampenonline.com

Logo Lampenonline.com

”De nieuwe webshop en de SEO optimalisatie hebben voor een doorlopende groei in het aantal klanten en orders gezorgd. Dit is van grote invloed geweest op de ontwikkeling van ons bedrijf. Het heeft geresulteerd in een wijziging van onze bedrijfsnaam tot ‘Lampen Online B.V.’. Bovendien hebben we in 2016 een investeerder aangetrokken, waardoor we deze prachtige groei voort kunnen zetten.”

Stephan Broeders, Directeur LampenOnline

Samen jouw kansen identificeren?

Neem vrijblijvend contact op met Giwanni om samen de mogelijkheden voor jouw organisatie te bepalen.

Neem rechtstreeks contact op via 06 31 04 59 04giwanni@techtwo.nl of via onze contactpagina.

Contact opnemen