Innovatief met afval

De Graaf Groep is een groep recyclingbedrijven die zich dagelijks bezighoudt met de inzameling, verwerking en recycling van allerlei afvalstromen binnen de zakelijke markt.

De ingezamelde afvalstromen worden waar mogelijk ingezet om nieuwe producten te produceren.

Met de oprichting van De Graaf Duurzaam, het jongste zusje van de groep, heeft De Graaf een platform om deze producten terug te leveren aan haar klanten en aan consumenten.

Het cirkeltje rond!

De uitdagingen

Webshop & Portal

Door de e-commerce omgeving te integreren met het ERP-systeem kan het platform zowel dienst doen als portal én als webshop waar duurzame artikelen besteld kunnen worden.

Besparing op het milieu

Veel bedrijven vinden duurzaamheid belangrijk, maar het is niet altijd helder waarom een product duurzaam is. We wilden dit direct inzichtelijk maken, waardoor het niet alleen duidelijker wordt, maar ook nog eens veel leuker!

Klant specifieke prijzen & verkoopeenheden

Zoals veel B2B leveranciers heeft De Graaf veel prijsafspraken op klantniveau. Door de prijsstructuur vanuit het ERP systeem over te zetten naar Magento kunnen de vaste klanten na het inloggen shoppen op basis van hun eigen prijsafspraken.

Automatische dropshipment

Veel artikelen worden direct vanuit de productie uitgeleverd aan de klanten. Om de processen te stroomlijnen en de handling te minimaliseren worden alle order regels automatisch doorgezet naar de verschillende producenten.

De oplossing

Alle producten zijn voorzien van een energielabel (A t/m E) zodat bezoekers makkelijk kunnen filteren en selecteren op basis van duurzaamheid.

Bij alle gerecyclede producten is direct zichtbaar welke besparing er op het milieu wordt gedaan. Je ziet daardoor direct hoeveel bomen, energie, water en CO2 je bespaart door duurzaam te shoppen.

Vaste klanten dragen nog een steentje extra bij aan het milieu. Voor iedere € 1000,- aan bestellingen wordt er door De Graaf Duurzaam een boom geplant.

Als klant wil je jouw prestaties natuurlijk met de wereld delen. Je kan daarom je eenvoudig persoonlijke duurzaamheidsrapportages downloaden en op social media delen.

Bekijk De Graaf Duurzaam

Meer weten over deze case?

Wil je meer weten over deze case of over de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Neem rechtstreeks contact met Wim op via 06 38 38 56 02 / of stuur een e-mail naar wim@techtwo.nl.

Contact opnemen

Wim La Haye partner