Informeel, ambitieus & vooruitstrevend

Cable Partners is een vooraanstaande groothandel binnen de elektrotechnische branche. Door een zeer sterke focus op service, een hoog kennisniveau en uitgebreide advisering tijdens het verkoopproces weet Cable Partners zich als groothandel te onderscheiden en meerwaarde te bieden.

Cable Partners heeft een informele, no-nonsensaanpak en sterke drive om optimale service te bieden aan haar klanten. Een bedrijfsvoering die wij waarderen en waar wij onszelf in herkennen. Er was dan ook vanaf het begin van het ontwikkeltraject een goede klik. Samen hebben we hard naar een mooi einddoel toegewerkt.

De uitdagingen

Doelgroep bepalen

Op basis van een interne analyse zijn de doelgroepen van Cable Partners in kaart gebracht. Door middel van interviews met klanten en input vanuit de werknemers van Cable Partners hebben we alle wensen bepaald en geprioriteerd. Deze analyse is de basis geweest van het ontwerp- en ontwikkeltraject.

Technische architectuur

Alle door Cable Partners gebruikte systemen zijn in kaart gebracht. Op basis van de beschikbare data hebben we, in samenwerking met met SAP-partner Asecom, een adviesrapport uitgebracht over de mogelijkheden om SAP te integreren met de E-commerce omgeving.

Klant specifieke prijzen & verkoopeenheden

Cable Partners heeft, net als veel andere groothandels en B2B organisaties, veel klantspecifieke prijsafspraken. Daarnaast wordt er gewerkt met verschillende verkoopeenheden, zoals een prijs per meter of per haspel. Deze informatie is opgeslagen in SAP en om hier ook in de e-commerce omgeving mee te kunnen werken, hebben we een pricing-API ontwikkeld die prijzen realtime opvraagt vanuit SAP.

Ontwikkeling integratie

Om te excelleren op het gebied van informatievoorziening was het essentieel dat alle data realtime met het ERP systeem werd uitgewisseld. Samen met Asecom hebben we een Magento – SAP Business one koppeling ontwikkeld die onder andere producten, klanten, orders, facturen en verzendingen synchroniseerd.

De oplossing

cablepartners-ipad

Voor Cable Partners hebben we een combinatie gemaakt van een website en een B2B portaal. Op de website is het volledige assortiment te bekijken (zonder prijzen), is de actuele koperkoers in te zien en kan er hulp worden aangevraagd bij bepaalde kabelberekeningen.

Iedere debiteur die bij Cable Partners geregistreerd staat in SAP, krijgt automatisch inloggegevens voor de website. Door in te loggen, kunnen klanten producten bestellen. Hierbij zijn de klantspecifieke prijsafspraken en de actuele voorraad inzichtelijk.

In de online klantomgeving kunnen zowel de weborders als de offline orders bekeken worden en zijn alle facturen beschikbaar. Hier kunnen tevens retourzendingen aangemeld worden en er kunnen verzoeken ingediend worden om afgenomen haspels op te laten halen.

Tot slot kunnen er online PDF print-outs opgevraagd worden van alle producten. Hierbij worden de SAP-data automatisch omgezet naar een printbare pagina. Handig voor werkvoorbereiders: zij kunnen alle benodigde informatie bij iedere werk-order meegeven.

Bekijk Cable Partners

Meer weten over de kansen voor groothandels?

Neem vrijblijvend contact op met Wim om samen de mogelijkheden voor jouw organisatie te bepalen.

Neem rechtstreeks contact met Wim op via 06 38 38 56 02 / of stuur een e-mail naar wim@techtwo.nl.

Contact opnemen

Wim La Haye partner