Virtuele paskamer in je Magento webshop komt dichtbij

categorie / Blog / Magento

Goed nieuws voor jouw Magento mode webwinkel! Microsoft heeft maandagavond 9 januari 2012 op de Consumer Electronics Show in Las Vegas bekend gemaakt dat de bewegingsgevoelige Kinect technologie in februari dit jaar ook beschikbaar wordt gemaakt voor de PC.

Kinect is de scanner waarmee de Xbox spelcomputer bestuurd wordt door lichaamsdelen te bewegen. Microsoft gaf al eerder aan hieraan bezig te zijn voor de PC, en de PC-versie komt er nu bijna aan. Deze versie krijgt een veel gevoeligere camera omdat de gebruiker dichterbij zit dan bij de Xbox.

De camera kan bewegingen lezen vanaf 40 centimeter. De techniek zal vanaf de eerste dag van februari beschikbaar zijn. Of dit wereldwijd is of alleen in de Verenigde Staten is nog niet bekend.

Wat betekent dit nu concreet voor jouw webshop?

Webshops doen er zoveel mogelijk aan om zo min mogelijk retouren te verwerken. Een goede keuze voorafgaand aan de aankoop is hiervoor een belangrijke factor. De Kinect technologie maakt het mogelijk om voor de camera te staan, die herkent waar jij bent, hoe groot je bent en wat je postuur is. Zo kunnen je klanten gebruik maken van een virtuele paskamer.

Gewoon thuis voor de “spiegel” kiezen ze producten uit je webshop en deze worden over de persoon geplaatst. Klanten kunnen zichzelf als paspop gebruiken en eindeloos combineren om te zien wat de beste combinatie is. Net als in een paskamer in een winkel.

Vervolgstap is meteen bestellen, een schermafbeelding afdrukken of de producten vastleggen in een verlanglijstje. Het wordt zelfs mogelijk om een schermafbeelding op facebook te plaatsen om zo de mening van vrienden te vragen.

Techtwo blijft op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van webshops en houdt je op de hoogte. Wil je de unieke mogelijkheden met ons bespreken, bel dan: 076-532 29 61

Hebben we jouw interesse gewekt?

We vertellen je graag meer over de mogelijkheden onder het genot van een goede kop koffie!

Neem contact op

Hebben we jouw interesse gewekt?We vertellen je graag meer over de mogelijkheden onder het genot van een goede kop koffie!

Giwanni Schaap account manager
Wim La Haye partner