Catalogus opzetten

categorie / Blog / Magento handleiding

Werkstroom

Uw catalogus opzetten kunt u het beste doen door de volgende werkstroom te volgen:

  • Stap 1: Categorieën creëren.Bij de eerste stap heeft u categorieën gecreëerd die uw producten omvatten. Elk product kan aan een of meerdere categorieën worden toegevoegd.Een Magento winkel met voorbeeld data biedt drie van deze categorieën: Meubels, Elektra en Kleding. Categorieën kunnen subcategorieën hebben. Een klant klikt op een categorie om een dropdown menu van de subcategorieën te krijgen zoals Mobiele telefoons, Camera’s en Computers zoals hieronder te zien is:
  • Stap 2: Attributen creëren. Vervolgens kunt u attributen creëren die de eigenschappen van een product representeren. Het gebruik van attributen is een krachtig Magento concept om het vinden en vergelijken van producten makkelijker te maken.
  • Stap 3: Attributen sets creëren. Attributen sets zijn logische groepen van attributen die het proces van attributen toeschrijven aan een product vereenvoudigen. Ze zullen niet op de webshop zichtbaar zijn.

Attributen groep creëren. Deel van het proces van attributen sets creëren, is het maken van attributen groepen. Deze groepen bepalen hoe attributen verschijnen in het beheerderspaneel als u een nieuw product creëert.

  • Stap 4: Nieuwe producten creëren. Deze stap laat zien hoe u productinformatie kunt invullen om conversie te vergoten en hoe u een categorie kunt samenstellen om klanten te helpen bij het zoeken naar producten waar ze in geïnteresseerd zijn. Attributen en attributensets worden aan producten toegeschreven om de producten te omschrijven, meerder opties weer te geven en de klanten te helpen bij hun zoektocht door de productenlijst.
Hebben we jouw interesse gewekt?

We vertellen je graag meer over de mogelijkheden onder het genot van een goede kop koffie!

Neem contact op

Hebben we jouw interesse gewekt?We vertellen je graag meer over de mogelijkheden onder het genot van een goede kop koffie!

Giwanni Schaap account manager
Wim La Haye partner