Nu een eigen webwinkel beginnen is verstandig

categorie / Blog / Nieuwsberichten

Recente berichten uit de media koppen met: omzet webwinkels gestegen met 10%, shoppen op het internet blijft groeien, winkels komen leeg te staan. Alle signalen om nu een eigen professionele webwinkel te starten worden gegeven. OF, wanneer je al eigenaar van een webwinkel bent, toch je huidige webshop eens goed onder de loep te nemen… Kan hij nog verbeterd worden of is hij zelfs aan vervanging toe? Want andere (startende) ondernemers zullen zich nu ook gaan richten op hun aanwezigheid op internet.

Nog even voor de duidelijkheid: De omzet van webshops is in 2011 met 10 procent toegenomen. Het aantal verkopen op internet stijgt, terwijl steeds meer fysieke winkels sluiten. Hoogleraar e-Marketing aan de Erasmus Universiteit, Cor Molenaar, heeft onderzoek gedaan naar de toekomst van de webwinkel. Hij voorspelt dat een op de drie fysieke winkels binnen vier jaar verdwenen is.

Winkelen zoals we nu gewend zijn zal definitief gaan veranderen. Kopen op internet speelt hierbij een grote rol, maar de hoge winkelhuur en de economische crisis dragen hier ook aan bij. Volgens Molenaar zullen de kleine boetiekjes, afgewisseld met cafeetjes en buurtwinkels, zoals een ambachtelijke slager, bakker of kaas-specialist het nieuwe centrum gaan vormen. Het shoppen wordt dan meer een dagje uit, snuffelen, kleine dingetjes vastpakken en kopen. De rest van de aankopen zal voornamelijk gedaan worden in de grote winkelketens die zich gaan concentreren in de randgebieden van een stad. Deze locaties zullen ook gaan dienen als service-locaties voor de op internet aangekochte producten. Want de consument zal steeds meer bestellen via webwinkels.

Als je zelf al plannen hebt om een eigen webwinkel te beginnen of om je huidige webshop te verbeteren, dan is nu het moment om je plannen concreet te maken. Let op: kies dan voor een professionele webshop, want je zult begrijpen dat je niet de enige bent en dat je zult moeten concurreren. Concurrentie betekent niet alleen concurrentie uit Nederland. Ook buitenlandse bedrijven weten dat Nederland een goed land is voor online verkoop en proberen hier een groot deel van de markt op te slokken.

Jouw webshop zal vertrouwen uit moeten stralen, goed vindbaar moeten zijn binnen Google, slimme marketingstrategieën moeten bevatten en altijd up-to-date moeten zijn. Dát is het moment dat je een specialist als Techtwo belt.
Telefoon: 076-532 29 61

Hebben we jouw interesse gewekt?

We vertellen je graag meer over de mogelijkheden onder het genot van een goede kop koffie!

Neem contact op

Hebben we jouw interesse gewekt?We vertellen je graag meer over de mogelijkheden onder het genot van een goede kop koffie!

Giwanni Schaap account manager
Wim La Haye partner