Nieuwsbrieven

categorie / Blog / Magento handleiding

Magento biedt de mogelijkheid van een nieuwsbrief functie. Hiermee kunt u nieuwsbrieven naar de klanten sturen die zich geregistreerd hebben op de website.

Nieuwsbrief Templates

Voordat u de nieuwsbrieven kan versturen moet u een nieuwsbrief template aanmaken. U kunt zoveel van deze templates maken en opslaan als u wilt. Of het nu een jaarlijkse vakantie nieuwsbrief of een wekelijkse product update nieuwsbrief is.

Het aanmaken van een nieuwsbrief template:

 1. In het Nieuwsbrief menu van het beheerderpaneel kiest u de optie Nieuwsbrief Templates om een lijst weer te geven van de eerder aangemaakte templates. U kunt bestaande templates aanpassen of nieuwe aanmaken.
 2. Om een nieuwe template toe te voegen, klikt u op de knop Nieuwe template toevoegen.
 3. In het veld Template Naam vult u een unieke en indicatieve naam in voor de template. Deze titel zal niet zichtbaar zijn voor de klant.
 4. In het veld Template Onderwerp vult u het onderwerp van de email in die naar de klanten verzonden zal worden.
 5. In het veld Naam Afzender en E-mail Afzender specificeert u de naam en de email van de afzender die de mail naar uw klanten verstuurd.
 6. In het veld Template Inhoud voert u de HTML code van de body van de email in. Let er op dat dit veld vooraf gevuld is met een link het voor de klant mogelijk maakt om zich af te melden voor de nieuwsbrief. Wij raden u aan om deze link niet te verwijderen zodat alle emails die naar uw klanten verzonden worden een link bevatten waarmee klant zich kan afmelden voor de nieuwsbrief.
 7. Klik op de knop Template vooraf bekijken om de tekst te bekijken zoals hij naar uw klanten verzonden wordt.
 8. Als u klaar bent met het bewerken van de template, klikt u op de knop Template Opslaan om de template op te slaan.

Tip: Nadat u de template hebt opgeslagen, verschijnt er en knop Opslaan Als. Deze knop maakt het mogelijk dat u de template kunt kopiëren zodat u veranderingen kunt maken en de template als een nieuwe template kunt opslaan zonder de originele template te veranderen. Dit kan u een hoop tijd schelen omdat u niet alle template informatie opnieuw hoeft in te voeren om een nieuwe template te maken. Als u al een bestaande template heeft die vergelijkbaar is met de nieuwe template, bewerk dan simpelweg de velden die u nodig heeft en gebruik de Opslaan Als knop om de nieuwe template te creëren.

Nieuwsbrief Wachtrijen

Een nieuwsbrief met veel ontvangers moet in stadia verzonden worden. Het verzendingsproces van de nieuwsbrief wordt geregeld door een wachtrij. Als u deze wachtrij gestart heeft, verstuurt het de emails in groepen.

Het verzenden van uw nieuwsbrief met gebruik van een wachtrij:

 1. In het Nieuwsbrief menu van het beheerderpaneel kiest u de optie Nieuwsbrief Templates.
 2. In de kolom Actie selecteert u de optie Queue Newsletter.
 3. In het veld Wachtrij Start Datum specificeert u wanneer er begonnen moet worden met het verzenden van de nieuwsbrief.
 4. Bekijk de template en de variabelen nogmaals en klik op de knop Nieuwsbrief Opslaan om de verzending van de nieuwsbrief in te plannen.

Nieuwsbrief Rapporten

In het Nieuwsbrief menu van het beheerderspaneel worden drie verschillende soorten rapporten geboden.

 • Nieuwsbrief Wachtrij: Laat zien welke wachtrijen er zijn opgestart en de status van het verzenden van de nieuwsbrieven.
 • Nieuwsbrief Abonnees: Laat een lijst van klanten zien die zich hebben opgegeven voor de nieuwsbrief. Ook kunt u hier handmatig klanten afmelden voor de nieuwsbrieven.
 • Nieuwsbrief Probleem rapporten: Laat een lijst met problemen zien die zijn voorgekomen tijdens het verzenden van de nieuwsbrieven. U kunt hier de incorrecte emails van de lijst met ingeschreven klanten verwijderen.
Hebben we jouw interesse gewekt?

We vertellen je graag meer over de mogelijkheden onder het genot van een goede kop koffie!

Neem contact op

Hebben we jouw interesse gewekt?We vertellen je graag meer over de mogelijkheden onder het genot van een goede kop koffie!

Giwanni Schaap account manager
Wim La Haye partner