Internet 4x groter in 2016

categorie / Blog / Nieuwsberichten

Het jaarlijkse Cisco VNI Forecast verwacht dat het aantal verbonden apparaten in 2016 bijna 19 miljard zal bedragen, bijna het dubbele ten opzichte van 2011. Deze voorspelling bevestigt nogmaals het “Internet Of All Things”, waarin gepraat wordt over constante toegang op het internet op alle mogelijke apparaten (wie weet zelfs je koelkast).

 

In 2016 zal het wereldwijde IP-verkeer 1,3 zettabyte bedragen, ofwel 1,3 miljard terrabyte.

De volgende factoren hebben het meeste invloed op de enorme verkeersgroei:

  1. Meer internetgebruikers: in 2016 zijn er naar verwachting 3,4 miljard internet gebruikers. Dat is bijna de helft van de in 2016 verwachte totale wereldbevolking.
  2. Meer apparaten: De alsmaar groeiende populariteit van mobiele apparaten zoals tablets, mobiele telefoons en andere ‘slimme’ apparaten dragen het meeste bij. Ook de toegenomen machine-naar-machine (m2m) communicatie (bv. op afstand bestuurbare hoogwerkers) vergroten de vraag naar connectiviteit. In 2016 zullen er volgens de forecast bijna 19 miljard netwerkverbindingen zijn – ongeveer 2,5 per aardbewoner – vergeleken met 10,3 miljard in 2011. Hier zien we de voorspelling terug van het ‘Internet of All Things’ waarin wellicht in de toekomst we onze koelkast kunnen verbinden met onze ovens (het is maar een voorbeeld).
  3. Groei WiFi: het is verwacht dat in 2016 WiFi-connecties verantwoordelijk zullen zijn van meer dan de helft van het wereldwijde internetverkeer.
  4. Snellere verbinding: de gemiddelde snelheid van het internet is voorspeld zo’n vier keer sneller te worden, van 9Mbps in 2011 naar 34Mbps in 2016.
  5. Meer video: in 2016 zullen 1,2 miljoen videominuten per seconde over het internet reizen. Ter vergelijking: dat is ruim 2 jaar visuele content per seconde.
Hebben we jouw interesse gewekt?

We vertellen je graag meer over de mogelijkheden onder het genot van een goede kop koffie!

Neem contact op

Hebben we jouw interesse gewekt?We vertellen je graag meer over de mogelijkheden onder het genot van een goede kop koffie!

Giwanni Schaap account manager
Wim La Haye partner