Dé nieuwe Magento module: Price Spider

categorie / Blog / Magento / Nieuwsberichten

Wees een spin in het web!

De online consument is kritisch en altijd opzoek naar de laagste aanbieder. Indien jouw webwinkel producten niet duidelijk verschillend zijn ten opzichte van andere aanbieders, ookwel ‘homogene producten’ genoemd, speelt de prijs van het product meestal de grootste rol. De online consument is in dit geval niet erg merktrouw en de vergelijkingswebsite’ s wekken dit fenomeen alleen maar op. Dit maakt het voor de prijsvechtende Magento MKB’er echter wel wat lastig. Sommige concurrenten bieden honderden producten aan en om deze stuntprijzen regelmatig te vergelijken met jouw prijzen, is onbegonnen werk.  Maar hier hebben wij een oplossing voor.

Door het gebruik van de Price Spider, ben je verzekerd dat jij de producten voor de laagste prijs aanbiedt op internet. Price Spider is een additionele module die wij binnen Magento hebben opgebouwd. Een functionaliteit voor jouw webwinkel die dit vervelende karweitje van je overneemt.  De Price Spider zoekt de concurrerende webwinkels af en vergelijkt deze prijzen met die van jou. Aan de hand van de aangegeven wensen, kan de module automatisch jouw verkoopprijzen van je webwinkel aanpassen.

Automatische prijswijziging  

Je kunt zelf een minimale prijs opgeven waarvoor je het product wilt verkopen. De Spider zal nooit de door jou opgegeven minimumprijs overschrijden. Zelfs niet wanneer de prijzen van de concurrent lager zijn. Het is fijn als de Spider je prijs verlaagd om consumenten te lokken, maar je moet wel winst blijven maken.

In de beheermodus van de webwinkel generen we een overzicht van alle wijzigingen t.o.v. de concurrenten. Je hebt de keuze of je bepaalde prijzen wel of niet automatisch wilt laten updaten door de Spider. Dit zal via een configuratie instelling te wijzigen zijn. Alle prijswijzigingen die zijn uitgevoerd zullen vervolgens in een rapportage te komen staan.

Wanneer je er voor kiest om de prijzen niet automatisch te laten wijzigen, zal er een pagina aanwezig zijn waarbij aangevinkt kan worden welke mutaties er doorgevoerd moeten worden en welke je wilt bevestigen.

Werkwijze

De Price Spider zal alleen werken op webwinkels werken met simple products. Dit zijn fysieke producten, die geplaatst worden op jouw Magento webwinkel die geen variatiemogelijkheden hebben. Sommige producten die worden aangeboden zijn beschikbaar in verschillende kleuren, materialen en prijzen. Bij de simple products is dit niet het geval en zijn deze variaties niet van toepassing.

Het ‘spideren’ van de concurrent gebeurt in vaste intervals. Tijdens deze activiteit is het risico aanwezig dat de server van de concurrent dit IP adres blokkeert. Om dit te voorkomen, wordt er gebruikt gemaakt van een groot aantal proxies. Hierdoor komen de verzoeken via een omleiding op de andere webwinkels binnen, waardoor de Spider wel gezien wordt als een legitieme bezoeker.

Door een aantal simpele instellingen is de Price Spider klaar om het web te ‘spideren’ voor jouw webwinkel. Deze module neemt je als prijsvechtende MKB’er veel werk uithanden en je bent gegarandeerd in het bezit van de laagste aanbiedingen. Dus, laat die gierige bezoekers maar komen. Met deze module is jouw Magento webwinkel zonder twijfel een spin in het web.

 

Wil je meer weten over deze module? Neem gerust contact op met je accountmanager.

Hebben we jouw interesse gewekt?

We vertellen je graag meer over de mogelijkheden onder het genot van een goede kop koffie!

Neem contact op

Hebben we jouw interesse gewekt?We vertellen je graag meer over de mogelijkheden onder het genot van een goede kop koffie!

Giwanni Schaap account manager
Wim La Haye partner